Opadanje kose posle porodjaja

Ovo mi je realno najsvežije za pisanje jer je evo po treći put prošlo to famozno opadanje kose, ali otprilike je sva tri puta počelo u istom periodu, dakle posle 40 dana od porodjaja.

 

Samo je sada treći put najkraće trajalo i najmanje je opalo.

 

Kako mi je kosa postala gušća, lepša i sjajnija tokom trudnoće, sada je došlo vreme da hormini naplate svoje i da odbacim taj „višak“ koji sam jelte skupljala čitavih 9 meseci.

 

Kako su kod mene išle trudnoća za trudnoćom te oscilacije opadanja i zgušnjavanja kose su bile brze.

 

Trenutno se linjam se gore od persijske mačke ili pekinezera. Dok nismo imali Bonija, umela sam da kažem da nemamo kućnog ljubimca za kojim skupljamo dlake, ali eto imamo mene .

Inače Boni se ne linja uopšte, ali tu sam ja i ove godine da ga zamenim.

 

Ja sam bukvalno dlake, ma koje dlake, dlačurine ostavljala gde god sam stigla. Gde god prodjem ostavim trag.  Em crna, em duuuuugaaaačkaaaa, sapleteš se kada naidješ na moju dlaku.

 

Sreća pa je ukućani nisu u ručkovima nalazili, inače bi se podavili. Ali svi smo na broju, tako da kose u ručku bilo nije.  Što ne znači da ih ovaj put neće biti.

 

Lari i Lavu sam i u pelenama nalazila moje ostatke, Luni još nisam.

 

Nego za to nesnosno opadanje kose ja ništa posebno nisam koristila. Kao i obično prala sam kosu sa koprivom i pantenolom, ali to koristim pa otprilike 7-8 godina unazad, dakle nevezano za pojačano opadanje posle porodjaja.

 

Ali vidim da svuda to preporučuju. Jedino menjam maske za kosu i to je sve, mada njih menjam da mi se kosa ne zasiti jedne te iste. Tako da…

 

Ja smatram da za to opadanje kose posle porodjaja nema pomoći. Jednostavno mora da opadne ono što nije predhodnih 9 meseci pa koristila ne znam ni ja šta, mora te mora.

 

Jedino što ti koji preporučuju kojekakve proizvode govore da samo budete uporni i za par meseci videće se promena, a ja garantujem i ako se ništa ne korisi za par meseci mora da se vidi promena.

 

Jer neće ona dožiotno opadati. Sama od sebe će prestati u jednom momentu.

 

Kako se ne zapitamo da li je sve u redu kada ona ne opada i kada je ima više nego inače. Ne tu se ne čudimo i ne snebivamo, to je kao ok i normalno, ali zato čim krene da opada eto belaja.

 

Ja sam realno u jednom momentu mislila gotovo je, postaću ćelava kroz par pranja. Jednom mi je mama posle mene ušla u kupatilo i videla u kanti tonu kose i terala me da idem kod lekara. Prepala se.

 

A još više se prepala kada je videla koliko mi kose opada dok se češljam, to nije bilo realno.

 

A svekrva kada je videla, rekla Nemanji da riča sa mnom da idem kod doktora, t nešto nije u redu, ostaću ćelava ako tako nastavim.

 

Ali ništa od ta posla. Evo je i posle trećeg porodjaja i posle trećeg opadanja imam je na izvoz kao što sam je imala i pre trudnoća.

 

Samo sada imam i „bebeće“ kose, kako je još zovu, koliko voliš. Zulufi me izludjuju.

Evo ih i ti famozni zulufi. Izluđuju me jer ne mogu iza uha da ih stavim, a ovako sam kao Elvis Prisli sa onim njegovim zulufima 😀

Jedino što tu nije bilo u redu jesu hormoni. Koji suma sumarum to i naprave. Prvo da ne opada kosa, pa onda da ostanemo bez svega što smo čuvali prethodnih 9 meseci.


Kada odem kod frizera obavezno me pita ko mi je tanjio kosu do glave. Eee prijatelju, ni jedan frizer, nego deca mi Lara, Lav i Luna. 

 

Sve što je opalo lepo je počelo da raste, pa sada imam „mlade“ , „bebeće“ , kose koliko ti duša ište. Ne daj Bože da se naelektrišem. Može samo da se predpostavi koliko ja te „nove“ kose imam kada su se vezale 3 trudnoće jedna za drugom. I da ćelava ostala nisam.

 

Dakle moj zaključak je sledeći :SVE ŠTO NIJE OPALO ZA 9 MESECI MORA POSLE, A SVE ŠTO OPADNE POSLE IZRAŠĆE OPET BEZ IKAKVIH POSEBNIH PREPARATA (bar u mom slučaju).

 

Ali ako će vama biti lakše da koristite nešto, slobodno, sve smo mi drugačije.

 

Drugačijh razmišljanja, shvatanja i ubeđenja.

 

Do sledećeg čitanja…

Ni malo reprezentativna slika, ali to je momenat kada se moja mama uplašila.Ovde ne izgleda ali tu ima dve pune šake kose. I tako svako pranje jedno 2 meseca, a za svako češljanje malo manje.

This Post Has One Comment

Оставите одговор