Torba za porodilište

Kao neko ko se 3 puta poradjao u istom porodilištu GAK Narodni Front, mogu da kažem da je sva tri puta bilo potrebna jedna te ista torba za porodilište, osim trećeg puta gde je trebao test na kovid i maske, a test su radili na samom prijemu.

 

Moja torba za porodilište sva tri puta bila je spremna čim sam ušla u 9. mesec.

 

Za prijem u torba za porodilište treba da sadrži sledeće:

– Zdravstvena knjižica

– Lična karta

– Uput za porodilište (ja ga samo prvi put imala)

– Krvna grupa ( na prezime koje je na ydravstvenj knižici)

– Brisevi 

– Ukoliko zelite epidural vreme koagulacije i vreme krvarenja.

 

Torba za porodilište ondosno, kesa koju nosite sa sobom u salu, ja sam imala onu poluplatnenu iz DM-a, ponela sam papuče (koje sam obula već na prijemu), veliki peškir, nesaser (kupka, pasta za zube, četkica, četka za kosu, podliške za wc šolju), toalet papir, mrežaste uloške (1 pakovanje) i punjač za mob. U nju sam odmah stavila plazmu i vodu,da bude pri ruci čim stignem u sobu.

 

Torbu za porodilište mi je Nemanja (tj doktor) doneo čim sam se porodila. Inače se ostavlja kod portira pa mu se kaže u kojoj ste sobi pa donese on ili spremačica.

Ali pošto je moj dr kralj, ja sam torbu dobijala još dok sam bila u sali (drugi i treći put), prvi put sam je dobila sutradan, razume se, nisam imala dr ni babicu ni sestru, ni nikog.

 

A u torbi za porodilište se nalazila jedna spavaćica, pošto kada je otpust sva tri puta sam sišla u mojoj spavaćici. Inače tamo sam bila samo u njihovim, davali su kada god sam zatražila, samo se ode do sestrinske sobe i daju, ili daju pre vizite kada nose i posteljinu da menjaju.

 

Zatim još jedan peškir veliki, 2 tetra pelene (one su meni služile kada je mleko nadolazilo da se „ispraznim“ a i da stavljam obloge), za bebu dobijate tamo od njih njihove, onda, pakovanje pelena za bebu, vlažne maramice i pavlovićeva (to je sve što za bebu treba), jos 4 pakovanja mrežastih uložaka i mrežaste gaćice 5 komada.

Za 3-5 dana koliko se boravi to je sasvim ok.

 

Za otpust Nemanja je doneo garderobu za mene i bebu i autosedište (korpa u Larinom slučaju).

 

I eto to je sve, ja se nisam natrpavala bespotrebnim stvarima. 

 

Mada ima žena koje su nosile knjige, ukrštenice, šampon za kosu, šminku itd..

 

Svako po svom nahodjenju, ništa nije zabranjeno, ali bude bespotrebno.

 

Srećno budućim mama… i moj savet je da ne pretrpavate torbu za porodilište.

 

Do sledećeg čitanja.

E da, ono što može još da vam bude od koristi su članci koji se nalaze dole, pa klikom na neko dugmence možete saznati više…


Hvala na čitanju…

Mom of three angels

Оставите одговор