Krevetac 3u1- naš izbor

Kako da znamo koji je krevetac najbolji, koliko novca da izdvojimo, da li da ima fijoke, da li da ima podlogu za presvlčenje. Mali, veliki, beli, sivi, krem u boji drveta? U standardu ili ne?

 

Tržište je prepuno marki, dezena i cena da ne znamo na koji da se odlučimo.

 

E pa za početak da kažem, da sam ja van standarda po svim pitanjima. Sve u kući mo je van standarnih mera, pa je tako jelte moralo da bude i sa krevecom.

 

Nego. Kada sam ostala trudna, a i pre toga umela sam da pogledam modele krevetića za bebe. Nekako oduvek su ee te bebeće svarčice zanimale.

 

Ali već kada sam saznala da stiže prinova intenzivn se gledalo. Mislim ja sam to gledala od samoga starta. Ja nisam verovala, a i ne verujem u babske priče.

 

Ja recimo i kada sam ostala trudna svima sa rekla, vrištala am od sreće, jedva sam dočekala da ustanu svi jer sam test uradila u pola 6 ujutru.

 

Da se vratim na temu krevetića…

 

Ja sam kod kuće imala svoj krevetac, ali odmah sam znala da njega neću nositi, ne zato što je star ili mi se ne dopada, čak naprotiv svidja mi se, ali sam znala da će mi trebati krevetac kada budem dolazila kod mojih. Što se ispostavilo kao najpametnija moguća stvar, jer ja kada odem kod mojih budem po 10ak dana, nekada i više, razume se udaljenost i ne odlazak često.

 

Njiega sam sredila, zamenila mu smao dušek, jer moj ima 34 godne, ako ne i više. Bilo bi suludo da ga nisam zamenila. U odličnom je stanju bio i ostao. Malo su se dve prečkice rasklimale, ali kaže mama da sam ja to rasklimala, okretala sam ih da škripe kada sam htela da ih probudim.

 

Hoćete mi verovati ako kažem da sada to moja deca rade?

 

Pa kao što rekoh njega sam sredila, stavila mu ogradicu neku što mi je komšinica dala sa stvarima ( o tome ide poseban post, mislim o pozajmljenim i polovnim stvarima).

 

Kako je trudnoća odmicala, mi smo kuću završavali, a ja gledala po internetu sve i svašta. Odlazili smo i u tržne centre i u velike bebi prodavnice, ali ja ništa nisam kupovala jer nisam imala gde to da stavim dok ne završimo sve.

 

A pride još i to što mi je plata kasnila. Razumeju oni koji su odlazili ili su tek sada na trudničkom.

 

Pokušavala sam da nadjem neko iskustvo sa krevetićem 3u1, ali sve je to bilo šturo.

 

Zato ću ja biti detaljna i ispisati šta mi se svidja, a šta ne. Mislim ja ih imam 3 komada, tako da je jasno da je više onih za nego onih protiv, a  ima i njih, mada za mene zanemarljivi.

3u1 krevetac

Larin krevetac
Lavov krevetac

Zašto sam se ja odlučila baš za ove krevetiće. Prvo i osnovno jer se on rastura od krevetca, preko dečijeg kreveta, do kreveta za već veliko dete. Samo naravno mora dušek da se kupi kada se skroz rasturi u krevet samac.

 

Boja i dezena ima koliko hoćeš. Ja sam se odlučila za bele, pa posle da im kombinujem sa sobom. Larin sam posle prefarbala  u roze, tj kombinacija belo-roze.

 

Krevetac kada stigne, prvo se oteliš dok ga sklopiš. Sva tri su sklapali svekrva i Nemanja. Nije toliko komplikovano koliko delova ima.

 

Treći se malo razlikovao u sklapanju.

 

Ono što me je još privuklo da se odlučim za njega jeste kolevka, odnosno gornji deo se ljulja, a može i da se zakoči. Meni je to iskreno bilo spas, ta kolevka. Preko dana ili uveče spustim ih, ljuljam malo i oni zaspu. Noću je bila spas, samo izbacim nogu, ljuljnem je par puta i oni nastave.

 

O tome ću pisati više u rutini koju smo imali i imamo i dalje..

 

Ležeći deo nije u standardu, pa je zato malo teže naći ogradicu. Dimenzije su 120×67 Ogradica se manje-više uklopi, ali čaršaf je malo teže namestiti jer 7cm deluje malo, ali nije.

 

Ladice na komodici, koja služi kao podloga za presvlačenje su čvrste i dobre, ja sam u njima držala pelene i pribor (makazice,četki, štapiće za uši, kremice i mazalice, marisol i vitamine). U drugoj bodiće i u trećoj donje delove.

 

A u dve donje velike fijoke, one nisu baš nekog kvaliteta, šperploča se izvlači, mada mi slo je zalepili i sada nema kud. Tu drzim garderobicu, svu.

 

To je jedina mana kod ovog revetiča. Te dve donje fijoke.

 

E i najveća mana od svih je ta što su kod Lava na krevetu pukle 2 table koje stoje ispod dušeka.Do duše to je iverica, ali ne bi trebalo tako da pukne, na pola. Ok kapiram on je dečak i skače nekad po krevtu, ali opet ne treba da pukne.

 

 

To smo zamenili sa pravim daskama. I još jedna mana je njegov dušek. Poručila sam mu novi, pa kada stigne napisaću utiske.

 

Nego, Larin je pravi žičani dušek, antialergijski, aloja. A Lavov neki sundjer,Bože ti sačuvaj. Lunin je isto sundjer, ali malo boljeg kvaliteta.

 

Larin je ispao najbolji i najkvalitetniji. Ali Larin sam poručila iz Niša, a Lavov i Lunin iz Bg-a.

Ovde se vidi Larin dušek, koliko je masivniji i kvalitetniji

Ono što je takodje dobro jeste dušek na da nivoa, prvi dok je beba mala, a posle se spusti kada krene da ustaje. Barem smo mi tako.

 

Sada sam kod Lare i Lava skinula jednu stranu krevetca, da mogu samostalo da se popnu, a da imaju i dalje ogradicu.

 

Trebala bih već da im skroz razmontiram, ali sve nešto ne mogu da poverujem da rastu tako brzo.

 

.

LArin krevetac kada je bila sama u sobi
Lara kada se preselila u sobu sa Lavom i kada sam ofarbala njen krevetac
Lavov polurazmontiran
Fotografija nije nekog kvaliteta, noću je slikano

Ogradica za krevetac

Što se ogradica tiče, mi ih imamo u vlasništvu 5 kompleta.

 

Larina prva je standardna ona sa sundjerima unutra, roza sa belim zvezdicama. Poručila sam je preko fb stranice. Lavovu sam isto kod njih poručila, ali jastučiće i Lari još jednu novu, koju još koristi.

 

Luni sam poručila sa neke druge stranice, i obzirom koliko sam je platila nisam zadovoljna njome. Jeste lepa na oko, ali nisam oduševljena. Jedina prednost kod njene ogradice je što se navlake skidaju i ne pere se ceo jastuk, Dok kod Lavove i Larine to nije slučaj.

 

I u nagradnoj igri je Luna osvojila personalizovanu ogradicu koja je pa nešto najlepše i najmekše što sam videla. Na instagramu su upisani babyzoe_prostirka i njih od sveg srca preporučujem. Ne sada zato što smo osvojili tu ogradicu, nego je zaista od svih 5 ta najbolja.

 

Lavovu i Larinu sam do sada ušivala pa jedno 20 puta, ispadaju vezice koje se vežu za krevetac, na obe ogradice konstantno.

 

Moja deca svo troje spavaju u krevetcu, do duše Luna najmanje jer sam sa njom najumornija, i ako se probudi oko 3-4 da sisa ostane pored mene jer i ja zaspim.

 

I ono što me nervira kod svih ogradica koje se poručuju sa nekih stranica, sve su čaršafi obični, jedan jedini je na gumu. Mada sam ja to rešila tako što sam u Ikei nakupovala tih sa gumom pa menjam. Ne mogu da se zezam ja sa onim, em kratki em se izvače.. Ne hvala.

Lunina ogradica
Najmekanija ogradica na svetu

Toliko od mene za ovaj put. I sve tople preporuke imate za krevetac 3u1, naš je meda, a ima svakakvih, pa izvol’te u salonu.

 

Do sledećeg čitanja…

Laku noć od Lare, Lava i Lune

Morali smo da ih ogradjujemo dok nisu naučili daspavaju, a da ne padaju

Оставите одговор