Ljubljenje dece u usta

Zašto se ljube deca u usta?

Evo opet ja soliram uz kafu sa svojim mislima. Na ovo me navela polemika na koju sam naletela na instagramu vezanu za ljubljenje dece u usta.

 

Oni koji ljube decu u usta protiv onih koji to ne rade. Odmah da kažem ja spadam u ovu drugu grupu, što opet ne znači da sam ja u pravu. Svako ima pravo na izbor, ovaj je moj.

 

Ja se ne držim stručne literature (a mogla bih) , već svog ličnog stava i mišljenja.

 

To da li ljubite decu u usta ne uvećava vašu ljubav, ni bliskost, ni šta god time hteli da postignete, nego stvara konfuziju u dečijoj glavi. Ja sam bila protiv toga još dok sam bila devojka, a tek sam sada kada ih imam troje.

 

Evo samo jednog primera gde je dete samo dete i radi onako kako je naučeno i kako je naviklo, nije ono krivo. Radi onako kao i svakoga dana.. za njega sasvim normalno i uobičajeo.

 

U mojoj familiji ljubili su dete u usta, jer eto to je iskaz veće i jače ljubavi (u njihovim glavama samo, ako mene pitate). E sad, došla situacija gde je bio malo veći skup kod njih i šta se desilo? Ona je ljubila sve u usta, jer je tako naučena, tako je navikla svakoga dana po x puta. Ne zna ona da samo mama i tata treba da se ljube u usta, mislim samo u njihovom slučaju. 

 

Ko god krene da je poljubi ona cap pa u usta, babe, dede, tetke, teče, ujake, ujne, komšije, prijatelje… Jer šta dete zna, nije ono krivo. Ona je tako naučena i ne možeš ti tako malom detetu da objasniš da se neko ljubi u usta, a neko ne.

 

Par puta se zaletela i mene dapoljubi kad od bi me videla, ali ja sam to diskretno okrenula vodu na svoju vodenocu i mi smo se ljubile u obraz.

 

Videla sam ja po izrazu nenog lica da njoj nije jasno zašto ja to neću, ali je prihvatila. Sreća pa nije moga da vidi izraz mog lica kad god krene nekog da poljubi.

 

I sada pitam ja vas koji ljubite dete u usta zar vam to ne smeta? Da vam cmače dete ko god stigne?


Zna se brate mili ko se ljubi u usta- partner, samo i jedino oni. KRAJ. TAČKA.THE END.


Zna se gde se dete ljubi u obraz, u glavicu, u rukicu…
Nisam ni za ono kada se ljubi po genitalijama kada se kupa, mislim tek mi je to za posebo razmišljanje. Zlo i naopako. 

 

Ja sam to mojima odmah stavila do znanja (mami, tati, svekru i svekrvi), nema ljubljenja tamo gde se dete ne ljubi i kraj. Pa bolje ja da ispadnem rogato govedo, nego da posle bude nismo znali.

 

Možda im nije bilo pravo, ali su prihvatili. Ne kažem bilo je opominjanja sa moje strane, zalete se po koji put. Ali ja sam bez dlake na jeziku, jezičara što bi rekli, pa ne ćutim.

 

Da rezimiram… Znači ljubljenjem dece u usta se ne iskazuje veća i jača ljubav i povezanost, nego se stvara veča i jača konfuzija u malenoj glavici… Mislite o tome pre nego što se odlučite da ljubite dete u usta…

 

Može da bude posledica, a i ne mora… To je mač sa dve ostrice…

 

Toliko od mene za ovu kafu. Javite se vi koji se ne slažete sa mnom, a i ovi koji se slažu, slobodno. Debata može da počne (samo bez vredjanja)

 

Do sledećeg čitanja…

Оставите одговор